in

Как да си направим система за безплатно видеонаблюдение?

Bezplatno videonabludenie


Каквa е целта?

Искам да ви помогна да си направите безплатна и изключително лесна за изработка система за видеонаблюдение, която да ви дава възможност да наблюдавате даден обект през Интернет.

Какво ще ви трябва?

– Стар лаптоп или настолен компютър. Ако нямате, можете да си купите от някой от търговците на използвана техника.

– 1 или 2 качествени web камери.

Как да стане?

Ivideon - безплатно видеонаблюдение

Ще използвате безплатните услуги, които предоставя компанията IVIDEON. С тяхна помощ, ще можете да наблюдавате дома, офиса или друг обект от всяка точка на планетата, където имате Интернет достъп. Технологията позволява да се свързвате с услугата от настолен компютър, лаптоп, таблет или смартфон.
Освен това, видеото се записва локално на хард диска на компютъра и можете да разглеждате и минали събития. За да може да бъде записана само важната информация, се архивира само видеото в което са засечени движение или звук.
Освен безплатните услуги, от IVIDEON предлагат и разширени планове, които позволяват: включване на повече от 2 камери,  записване на видеоархивите на сървърите на IVIDEON и други допълнителни услуги, които можете да разгледате на сайта в категорията PRICING.

Какво трябва да направите?

Да започнем от регистрацията в сайта на IVIDEON на адрес http://www.ivideon.com/sign-up/ . Безплатно е и отнема 3 минути. Сайта има и руска версия, ако ще ви е по-лесно, ползвайте нея: http://ru.ivideon.com/registraciya/

След като се регистрирате, трябва да изтеглите софтуера, които да инсталирате на лаптопа (или настолния компютър) към който сте включили камерите. От IVIDEON предоставят версии за Windows, Mac OS X и Linux.
Адресът е: http://www.ivideon.com/get/#get-connect-webcam

Ivideon - лесен и безплатен начин да си направите видеонаблюдение
Софтуерът се инсталира изключително лесно и не трябват никакви специални знания.

След като завършите инсталацията, програмата се стартира и трябва да я настроим:

– Първо трябва да въведете в програмата e-mail адреса с който се регистрирахме в сайта, за да се идентифицирате.
– На следващата стъпка софтуера търси включените камери и ви дава възможност да изберете тези, които ще използвате. Безплатната версия на услугата позволява до 2 камери.
– Избирате колко гигабайта от локалния хард диск ще отделите за записи на видеоархивите. Колкото повече отделите, толкова по-стари записи ще можете да разглеждате, ако се наложи.
– След това задавате дали да се стартира IVIDEON сървъра със стартирането на операционната система и дали веднага след стартирането на програмата да започне видео излъчването. И двете трябва да са включени, за да може след непредвиден рестарт на операционната система, видеонаблюдението да продължи.

След приключване на настройките, програмата е готова за употреба и трябва просто да стартирате видеоизлъчването. Натискате START и това е всичко. Системата работи. Вече можете да влезете в сайта на IVIDEON и след като се логнете, ще имате достъп до камерите, които току-що настроихте.

Стартиране на ivideon

Когато сте в движение, можете да използвате смартфон или таблет, за да се свържете с камерите си . Това става с помощта на  приложението Video Surveillance Ivideon, което трябва да изтеглите и инсталирате от Google Play,  ако ползвате Android устройство или от App Store, ако ползвате Apple устройство. Инсталацията е елементарна и не би ви затруднила. След като се логнете в приложението, имате възможност да гледате видеоизлъчването в реално време, както и  да разглеждате записаното видео от архива.

Ivideon работи с Android и Apple устройства без проблем
Това е всичко. Ако сте направили всичко както трябва, вече имате работещо видеонаблюдение и то напълно безплатно.

ВАЖНО!!! За съжаление, Ivideon са променили ценовата си политика и безплатния план се отнася само за една камера и то закупена от техния онлайн магазин. Старите клиенти, които са ползвали безплатен план все още могат да го ползват със собствените си камери, както преди, но за новите регистрации важат новите правила. 

Written by androida

What do you think?

Comments

Leave a Reply
 1. Да за сега е безплатно но след регистрацията нещата се променят. Някой трябва да плати за наетите сървъри и така…..

  • Лично използвам услугата от над 1 година… напълно безплатно. Това са фактите.

 2. Не лъжете ! Безплатно си е и доста добре работи.
  Мерси за статията! Направих си едно лаптопче, което да ми снима офиса през нощта и съм супер доволен. Като ми звъннат от СОТ-а мога да си пусна камерите и като видя, че всичко е наред да си лягам. Досега тичах по нощите да гледам какво става.

 3. При опит да инсталирам програмата и настройка на камерата ми иска тарифен план във евро за определено време,нали е безплатно?

  • И в момента един от офисите ни дублира видеонаблюдението през ivideon и е напълно безплатно. Предполагам, че нещо не сте направили както трябва. Пишете им, ще Ви помогнат.

 4. И руския ми е малко не понятен,по скоро бих попитал Андроида как да се свържа с него та ако може да ми помогне? Ще съм благодарен за помощта!

 5. За английския да не говорим ако думата СИВ ви говори нещо.Клипа го гледам няколко пъти но на практика не се получава,процедурата по инсталирането е съвсем друга.Явно греша някъде но къде?

 6. Искам да попитам бихте ли ми предложили каква камерка да си взема не ми трябва да записва.. А в реално време.и примерно ако имам юсб такава за настолен комп кал мога да уължа кабела до там където искам да е.

 7. Пазара вече се напълни с китайска техника за видеонаблюдение, не си заслужава да се занимаваш. А и качественото видеонаблюдение вече е на доста сносна цена.

 8. супер инсталирах и я ползвам. сървера е в лаптопа –

 9. Може ли да ползвам камерата на лаптопа ида записва няколко часа-5часа и когато се прибера да погледна записа?

 10. Програмата е супер работи безплатно и всички останали коментари за плащане и тем подобни са лъжа.Да уточня безплатно до две камери от две нагоре се заплаща по ваше желание.Много съм доволен за което давам отлична оценка не забива и винаги се свързват.

 11. Има и много по-добри решения на професионално ниво и всъщност на доста добра цена.

  • По-добра цена от НУЛА няма как да има. А и аз лично ползвам програмката когато сме задълго извън къщата – 2-3 пъти в годината. За какво да плащам на фирми или да купувам техника. Пускам на дватa лаптопа и като съм на почивка поглеждам от време на време, за да ми е спокойно.
   Перфектна е!

 12. Добро е работи обаче и на мен ми иска да плащам не се включва камерата а като натисна на записа и ми изкарва тарифни планове да платя иска първо..

  • Има безплатен план. който естествено не включва запис на сървърите на IVIDEON, а само локален – при вас (което е повече от достатъчно). Не ползвам в момента услугата, но съм я инсталирал на поне 10 места и е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

   Можете да разгледате плановете тук:

   https://www.ivideon.com/plans-for-home/

 13. А възможно ли е да засегне камерата,като например да не мога я използвам за месенжър?

  • Няма как да се ползва за двете неща едновременно, а и мисля, че е безсмислено. Когато е пуснат сървъра на видеонаблюдението ще я ползва, когато сте в помещението и си говорите по Скайп (примерно) трябва да спрете видеонаблюдението. Другият вариант – външна камера за 20-30 лева и готово.

 14. За съжаление и на мен ми иска заплащане, така и не открих от някъде да се промени нещо.

  • Здравейте,
   За съжаление IVIDEON са направили промяна по отношение на безплатния план, който предлагаха и сега той се отнася само за камери, закупени от тях. Старите акаунти, които са ползвали безплатен акаунт все още могат да го ползват, но за нови акаунти безплатния план е само за камери продадени от IVIDEON.

   Ivideon е прекратил безплатния си план

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0

Apple се отказва да произвежда телевизори

ILM стават на 40 години !

Студиото Industrial Light & Magic става на 40 години