in

Продажбите на компютри са във възход заради коронавируса

Продажбите на компютри са във възход заради коронавируса

Производството и продажбата на компютри се възстановява след срива през първото тримесечие на 2020. През второто тримесечие на тази година дори има повишение спрямо второто тримесечие на 2019. Както срива в началото на годината, така и скока през второто тримесечие се дължат изцяло на пандемията и са с краткосрочно значение. Срива в производството се дължи предимно на кризата в Китай, а последвалото увеличаване е продиктувано от засиленото търсене, заради работа и обучение от разстояние в световен мащаб.

В проучванията си за периода Gartner и IDC дават различни резултати, като според Gartner за Q2 2020 са доставени 64.8 милиона единици (увеличение с 2.8% от Q2 2019), докато от IDC смятат, че глобалните доставки са достигали 72.3 милиона единици, което е с цели 11.2% по-високо в сравнение със същия период на миналата година.

Очаквано най-добре са се справили пазарите в Щатите и Европа, а водещите производители са HP, Lenovo и Dell.

И двете фирми са категорични, че не трябва да се очаква повишеното търсене да стане тенденция и пазара ще се нормализира до края на 2020, като всичко зависи от развитието на пандемията и съответно колко ще е тежка очакваната рецесия.

Written by androida

What do you think?

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Android 10 се разпространява бързо

Android 10 e най-бързо разпространяващата се Android OS в историята

Sony прави голяма инвестиция в Epic Games

Sony прави голяма инвестиция в Epic Games