in

Севернокорейската хакерска група „Kimsuky“ атакувала военни предприятия в Русия

Севернокорейската хакерска група "Kimsuky" атакувала военни предприятия в Русия

Севернокорейските хакерски групи имат реномето на едни от най-опасните в света. Режимът в Северна Корея е превърнал хакерските атаки в доходоносен бизнес, а хиляди млади севернокорейци мечтаят да станат хакери, за да уредят живота на семействата си. Всяко дете, което покаже необходимите умения получава най-добрите условия за живот и образование и става част от елита на страната.

Една от най-добрите хакерски групи в Северна Корея носи името „Kimsuky“. Хакерите от „Kimsuky“ са известни предимно с атаките си в Южна Корея и САЩ, но са свързвани и с нападения в Турция, Украйна, Чехия и други страни. Целите най-често са политически и военни организации, но за да се финансира и да печели средства за режима, групата напада и криптоборси, банки и други икономически цели.

Според информация на „Комерсант“ през пролетта хакерите на Kimsuky са опитали няколко фишинг атаки, изпращайки имейли до служители на държавната отбранителна корпорация „Ростех“. От „Ростех“, нито потвърждават, нито отричат тези съобщения, но са казали, че кибератаките срещу „Ростех“ са се увеличили между април и септември. Специалисти на фирмата уточняват, че повечето от тези атаки са изпълнени аматьорски и са относително безвредни, но хакерите може би просто са тествали системите за сигурност на фирмата и нивото на подготовка на персонала.

Твърди се, че „Kimsuky“ са атакували и други руски военни предприятия за производството на артилерия, танкове и други бронирани превозни средства. Използвани са подобни средства за фишинг атаки, които също не са били успешни, но самият факт, че подкрепяна от режима севернокорейска хакерска група атакува компютърните системи на руски военни предприятия е изненадващ.

Written by androida

What do you think?

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
В Силициевата долина са нещастни да работят от вкъщи

В Силициевата долина не са щастливи от възможността да работят от вкъщи

Популярен блокер на реклами се използва за злоупотреби и трябва да бъде деинсталиран

Популярен блокер на реклами се използва за злоупотреби и трябва да бъде деинсталиран