in

Щатите ще позволят доставки на чипове за Huawei

Щатите ще позволят доставки на чипове за Huawei

Според публикации в западни медии, САЩ ще позволят на производителите на чипове да доставят компоненти на Huawei. Единственото ограничение е, че компонентите не трябва да се използват за 5G бизнеса на китайската марка.

Анализаторите смятат, че през следващата година строгите санкции на САЩ срещу водещата китайска технологична компания ще бъдат облекчени и няма да представляват заплаха за смартфон бизнеса на компанията. Реално Вашингтон постигна целите си и изтласка Huawei от САЩ и Европа. Допълнително напрежение не би било от полза на САЩ, където около 70% от хората мислят, че правителството е прекалило по отношение на Huawei. Не бива да се пренебрегва и факта, че Китай заплаши, че ще ограничи износа на суровини, жизнено важни за американската икономика и дори започна да изготвя закон за контрол на износа.

Първите сигнали, че САЩ променят отношението си, дойдоха във вторник когато от Samsung заявиха, че са получили американски лиценз за доставка на OLED дисплеи, които Huawei използва в смартфоните си. После се появиха слухове, че и Sony, и OmniVision са получили лицензи за снабдяване на Huawei с CMOS сензори за камери.

FT съобщава, че две големи азиатски компании за полупроводници са заявили, че са оптимисти за получаване на лицензи за правене на бизнес с Huawei. „Беше ни казано, че чиповете за мобилни устройства не са проблем и лицензи за тях няма да ни бъдат отказвани“, е казал високопоставен служител в една от тях.

Въпреки, че има затопляне на отношенията, официална информация за облекчаване на санкциите от Министерството на търговията на САЩ няма, а и администрацията на Тръмп не се слави с постоянството на решенията си. Играта на нерви продължава.

Written by androida

What do you think?

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Apple подготвя своя търсеща машина

Apple подготвя своя търсеща машина

Край на неограниченото пространство за снимки от Google

Край на неограниченото пространство за снимки от Google