in

В Силициевата долина не са щастливи от възможността да работят от вкъщи

Въпреки очакванията, работата от вкъщи кара работещите в Силициевата долина да се чувстват все по-напрегнати и натоварени. 

Това сочи ново проучване на Blind , което анкетира 3023 служители в компании като Amazon, Microsoft, Google и Facebook. Проучването на Blind установи, че служителите в някои от най-големите технологични компании в света се чувстват по-изтощени и психически натоварени, отколкото преди пандемията. 

От общия брой на анкетираните служители, 68% казват, че се чувстват по-зле, отколкото когато са работили в офис. „Изгарянето“ е особено високо сред служителите в Google и Facebook: 79% от служителите на Google и 81% от служителите на Facebook не са доволни от новата ситуация и намират работата от вкъщи за по-изнервяща и напрягаща. 

Изследванията на Blind установяват, че служителите в Силициевата долина са силно притеснени за финансовото си положение и работното си място. В същото време, голяма част от анкетираните вече не приемат ситуацията като „работим от вкъщи“, а като „живеем на работа“. Тези два фактора са в основата на силно повишения процент служители, който се чувстват напълно изтощени. Сравнението с подобно изследване на фирмата от февруари показва, че „изгорелите“ служители са се увеличили с около 20% и говорим за тенденция, а не са временно явление. 

Според психолози, най-големия проблем е, че в новите условия, хората не могат да поставят ясни граници между работата и личния си живот. На подсъзнателно ниво те се чувстват постоянно под напрежение и не успяват да починат. Това се потвърждава от друго изследване направено от Blind. В него над половината от 5500 анкетирани служители са били на мнение, че работата от дома е довела до по-лош баланс между личния им живот и работните задължения. 

По-трудната комуникация, както и често непродуктивните, но продължителни общи видеоконференции са довели до увеличаване на времето прекарано в работа. Проблемът е общ за всички големи IT фирми, но е особено сериозен в Amazon и Microsoft, където 67% и 70% от служителите казват, че работят повече от преди кризата с коронавируса. Половината служители на Google и Facebook съобщават за същото. 

Подобни проучвания в България не са правено, но най-вероятно ситуацията е подобна. Как мислите? Споделете в коментарите как се чувствате вие.

Written by androida

What do you think?

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Xiaomi показва 80W безжично зареждане

Xiaomi показа безжично зарядно, което може да зареди батерията за 19 минути

Севернокорейски хакери нападат Русия

Севернокорейската хакерска група „Kimsuky“ атакувала военни предприятия в Русия