in

Huawei отрече слуховете за прекратяване на партньорството с Leica

Huawei отрече слуховете за прекратяване на партньорството с Leica

Наскоро на фона на американските санкции и отказа на много големи IT компании да си сътрудничат с Huawei се появи информация, че споразумението за партньорство между китайския гигант и германския производител на фотоапарати Leica е изтекло и прекратено. Това съобщи DigitalChatStation – един от най-известните IT блогъри в китайската социална мрежа Weibo, които се ползва с голямо доверие и относително рядко е давал грешна информация.

Блогърът твърди, че според неговата информация друг китайски производител на смартфони преговаря за партньорство с Leica и сътрудничеството с Huawei е приключило. От Android Authority са се свързали с Huawei, но те са отрекли информацията за прекъсването на отношенията с Leica, наричайки слуховете „абсолютно фалшива новина“. Представителите на Leica също не са потвърдили пред Android Authority прекратяването на партньорството.

Huawei започна партньорството с Leica през 2016 г., като първия резултат беше камерата на Huawei P9. Оттогава всички водещи телефони на Huawei от P и Mate сериите носят логото на Leica, а именно немската фирма направи възможно камерите на Huawei да се подредят на първите места във всички класации. Трудно е да се повярва, че Huawei ще допуснат партньорство от такава важност да бъде провалено.

Written by androida

What do you think?

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Apple намали комисионната си за малки фирми в App Store

Apple намалява комисионната, която ще взима от малките софтуерни разработчици в App Store

AI VS COVID

Изкуствен интелект разпознава COVID-19 дори при безсимптомно болните