in

Край на неограниченото пространство за снимки от Google

Край на неограниченото пространство за снимки от Google

Google поднесоха неприятна изненада на голяма част от потребителите на Android. В блога си, компанията съобщи, че от 1 юни 2021 ще промени условията за ползване на услугата Google Photos.

Досега потребителите можеха автоматично да архивират снимките и видео файловете си по два начина – в оригинален размер, но с ограничение от 15 GB или с оптимизирано (малко по-ниско) качество, но без ограничения в облачното пространство. От лятото на 2021 втората опция вече няма да е налична и всички потребители на безплатната версия ще бъдат ограничени до 15 GB.

Веднага се появиха спекулации, че Google се опитват да подсилят своя затворена екосистема около смартфоните Pixel, които в момента могат да архивират безплатно всичките си снимки и видеота в оригиналния им размер и без ограничения в използваното пространство. Оказа, че целта на фирмата не е такава, защото Google разкриха, че привилегиите за новите потребители на Pixel също отпадат частично. Те няма да могат да качват безкрайно количество файлове в оригиналните им размери, но ако файловете бъдат “оптимизирани”, ограничения в пространството няма да има.
За успокоение на клиенти вече закупили устройствa Pixel, от Google уточняват, че за тях промените не важат.

Промяната е неприятна, но не е нещо, което трябва да ви плаши.

За наша радост има много безплатни алтернативи на Google Photos и една от тях е Degoo. Шведската компания ви дава напълно безплатно 100 GB за вашите снимки и видео файлове. Ползвам услугите им на един от телефоните си и съм доволен. Ако безплатни 100GB ви вършат работа, можете да се регистрирате ТУК.

Ако сте свикнали с Google Photos и можете да отделите малко пари, за 3.99 лева на месец ще получите цели 100 GB за файловете си в Google Photos и Google Drives. Ако това не е достатъчно, за 5.99 лева можете да получите 200 GB и т.н. Можете да разгледате офертите на Google ТУК.

Written by androida

What do you think?

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Щатите ще позволят доставки на чипове за Huawei

Щатите ще позволят доставки на чипове за Huawei

iPhone 12 Pro

Камерата на iPhone 12 Pro получи 4-то място в престижната класация на DxOMark