in

Бил Гейтс е най-големия собственик на земеделска земя в САЩ

Бил Гейтс е най-големия собственик на земеделска земя в САЩ

Въпреки, че вече не е най-богатият човек в света, Бил Гейтс неочаквано е заел друго първо място – на най-големият собственик на земеделска земя в САЩ.  Данните на платформата The Land Report показват, че той вече притежава общо 242 000 акра земеделска земя на територията на 18 американски щата. Най-много територии милиардерът е закупил в Луизиана, Арканзас и Небраска – щати известни с земеделското си производство и плодородните си земи. 

Бил Гейт и съпругата му не за първи път влагат сериозни средства в земеделието. В миналото тяхната фондация харчи милиарди в програми за подпомагане на малките земеделски стопанства в Африка и Азия, както и в разработването на нови култури, издръжливи на климатичните промени и вредители.  

Липсата на ясна информация как ще се използва земеделската земя на Гейтс, със сигурност ще подхрани конспиративните теории. Според запознати, обаче, част от земята е закупена за целите на фондацията “Бил и Мелинда Гейтс“, а друга част е просто дългосрочна стабилна инвестиция с ниска доходност. 

Written by androida

What do you think?

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Нови санкции на САЩ срещу китайски компании

Американците включиха и Xiaomi в черен списък

ВИЖТЕ КАК VIRGIN ORBIT ИЗСТРЕЛВА ПЪРВИТЕ СИ СПЪТНИЦИ В KОСМОСА

Вижте как Virgin Orbit изстрелва първите си спътници в Kосмоса