in

Капитализацията на Microsoft достигна 2 трилиона долара

Капитализацията на Microsoft достигна 2 трилиона долара

Във вторник Microsoft се присъедини към един много елитен и много малък клуб, като стана едва втората публична компания в САЩ, чиято пазарна капитализация достига 2 трилиона долара.

Акциите на компанията достигнаха този праг, като се повишиха до 265,79 за акция. Това събитие се случва две години след като компанията надхвърли 1 трилион долара пазарна капитализация.

Microsoft не е нито първата, нито най-скъпата компания в САЩ. IT гиганта достигна високата пазарна капитализация приблизително 10 месеца, след конкурента си Apple, чиято капитализация в момента възлиза на цели 2,23 трилиона долара.

Петролната компания Saudi Aramco, която се търгува на саудитската борса Tadawul, надхвърли границата от 2 трилиона долара на втория ден от излизането си на борсата през 2019 г., но във вторник имаше пазарна капитализация от „само“ 1,88 трилиона долара.

Цената на Microsoft се увеличи чувствително по време на пандемията. Ограниченията за срещи и придвижвания принудиха мнозина да започнат да работят и учат от разстояние, а това увеличи търсенето на софтуера и облачните услугите на Microsoft. През април Microsoft обяви печалба за тримесечието в размер на 14,8 млрд. долара, което е с 38% повече в сравнение със същия период на миналата година.

В момента на трето място в списъка на най-големите технологични компании по пазарна капитализация е Amazon с оценка от 1,76 трилиона долара, следвана плътно от Google с 1,67 трилиона долара. Само въпрос на време е тези две компании да се присъединят към клуба на компаниите оценявани на над 2 трилиона долара.

Written by androida

What do you think?

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Състезанието за софтуер на HUAWEI е с награден фонд 1 000 000 долара

Състезанието за софтуер на HUAWEI е с награден фонд 1 000 000 долара

Почина Джон Макафи! Лека му пръст!

Вечният бунтар Джон Макафи почина в испански затвор