in

Microsoft са приготвили приятна изненада за собствениците на Windows 7 и Windows 8

Microsoft са приготвили приятна изненада за собствениците на Windows 7 и Windows 8


Появи се първият слух за предполагаемия модел на разпространение на Windows 11. Всички собственици на Windows 10, естествено ще получат новата ОС като безплатен ъпгрейд. Изненадата се крие в плановете на Microsoft за безплатно обновяване на Windows 7 и Windows 8.1 до новата 11-та версия. Windows 8 също ще може да се обновява до Windows 11, но първо ще се изисква обновяване до 8.1.

Според вътрешни източници на портала XDA Developers собствениците на лицензирани копия на Windows 7 и Windows 8.1 също ще бъдат приятно изненадани с възможност за безплатен ъпгрейд до Windows 11. Това се потвърждава и от намерените в ранна версия на Windows 11 файлове, в които се вижда, че ще се поддържат продуктови ключове от Windows 7, 8 и 8.1.  

Според статистически данни, публикувани от Microsoft, повече от 1,3 милиарда устройства вече работят с Windows 10. Явно това количество не задоволява напълно Microsoft и с новата версия се дава още един шанс на всички с по-стари версии на софтуера да се възползват от безплатния ъпгрейд. Така екосистемата на Windows 10 (11) ще стане още по-голяма, а печалбите от продажба на софтуер и игри – феноменални. Това най-вероятно е основната причина да се появи нова 11-та версия на Windows, вместо трансформацията да стане под формата на поредният ъпдейт на Windows 10.  

Written by androida

What do you think?

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
wearables

Европейският пазар на носими устройства е във възход и лидер отново е Apple

Тест на Asus DG1

Реален тест на видеокарта с Intel Iris XE (DG1)