in

Някои служители на Microsoft спели в центровете за данни по време на пандемия

Някои служители на Microsoft са спели в центровете за данни по време на пандемия

Ръководител в Microsoft разкри, че някои служители на компанията са спали в центровете за данни по време на разгара на пандемията, за да избегнат ограниченията при придвижване, налагани от властите.

„Чух невероятни истории за хора, които действително са спали в центровете за данни“, заяви миналата седмица пред CNBC Кристен Роби Димлоу, корпоративен вицепрезидент на Microsoft.
„В някои страни имаше сериозни ограничения за предвижване и затова нашите служители избираха да спят в центъра за данни, защото се притесняваха, че ще заседнат с часове в някоя блокада, опитвайки се да се приберат у дома“, добави тя.

Редица технологични компании наредиха на служителите си да работят от вкъщи в условията на пандемия, отбелязва CNBC, но някои служители все пак трябваше да свършат работата си лично. В случая с Microsoft, това са предимно служители, които са поддържали сървъри за онлайн услуги.
 

Центровете за данни, обикновено не са най-доброто място за почивка и сън. Понякога коридорите са горещи в резултат на въздуха, излизащ от сървърите, а друг път могат да бъдат студени заради климатиците, които работят, за да предотвратят прегряването на оборудването. От Microsoft не са отговорили на CNBC къде са спали служителите и колко от тях са го правили, но най-вероятно това не е било редовна практика.

Освен това,  големите центрове за данни се изграждат така, че да могат да продължат работа дори в кризисни ситуации и имат помещения за почивка, хранена и често разполагат с добре оборудвани бани.

Служител на Microsoft заявил пред CNBC, че след началото на пандемията, компанията е адаптирала работата в центровете за данни, като е предоставила на служителите си възможност да останат в хотел и е предложила транспорт до и от центровете за данни.

Мнозина биха осъдили Microsoft, че е позволила подобна практика, но е по-важно да помислим за геройството, което хиляди хора проявиха по време на пандемията. Какво ли би станало, ако служителите на Microsoft (Google, Amazon и т.н.) бяха си останали в къщи? Как ли щяхме да се справим без работещи онлайн услуги?

Written by androida

What do you think?

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Вече е ясно кога излиза СТАЛКЕР 2

Вече се знае кога излиза S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl

HarmonyOS 2.0 vs iOS15

Сравнение между HarmonyOS 2.0 и iOS 15 (видео)