in

След провала си при смартфоните, LG залага много на компонентите за електрически автомобили

След провала си при смартфоните, LG залага много на компонентите за електрически автомобили

До краят на юли трябва да завърши ликвидацията на бизнеса със смартфони на LG. Сега корейската компания възлага огромни надежди за стабилен ръст на приходите си от бизнеса с автомобилни компоненти, като възнамерява да започне да развива пазара на електромобили в сътрудничество с канадския концерн Magna.

LG и Magna обявиха желанието си да създадат съвместно предприятие LG Magna e-Powertrain със седалище в Южна Корея. Канадският производител на автомобилни компоненти ще контролира 49% от акциите, а останалите ще бъдат предоставени на LG. Производствените и изследователските центрове ще бъдат разположени не само в Южна Корея, но и в САЩ и Китай, тъй като тези пазари се смятат за перспективни от основателите на съвместното предприятие по отношение на продажбите на електрически автомобили.

Клиенти на Magna са General Motors, BMW и Ford Motor, като слуховете са, че корпорацията ще участва и в създаването на електрически автомобили Apple. Чрез сътрудничеството си с Magna, LG ще има достъп до изброените големи потребители на автомобилни компоненти. За Magna сътрудничеството с LG е изгодно, тъй като корейската компания има богат опит в производството на електрически двигатели, тягови акумулатори, инвертори, дисплеи и камери за системите за активно подпомагане на водача и т.н.

Анализаторите очакват съвместното предприятие да започне да носи печалби най-късно три години след старта, като освен това ще вдигне цените на акциите и на двете компании.

Written by androida

What do you think?

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Brave се изправя срещу Google и пуска собствена търсачка

Brave се изправя срещу Google и пуска собствена търсачка

Поддържа ли Windows 11 процесора ви?

Microsoft уточни процесорите, съвместими с Windows 11