in

Вижте Windows 11 в действие (видео)

След първите скрийншоти в Интернет изтече и предварителна версия на новата операционна система на Microsoft – Windows 11. В Windows Central вече инсталираха и тестваха новия продукт, като споделиха впечатленията си в горното видео.

Една от най-забележимите разлики между Windows 11 и нейния предшественик е преработената лента със задачи в долната част на екрана. Всички елементи в него са разположени в центъра, а не в левия край. Менюто „Старт“ също се е променило, сега то е много по-сбито и няма интерфейс с плочки. Освен това повечето стандартни икони и други визуални елементи са преработени, а всички икони и прозорци имат заоблени ръбове.

Друга нова функция е специалната икона за стартиране на панела с джаджи. Лентата с джаджи позволява на потребителите да проверяват прогнозата за времето, новините и друга полезна информация. Магазинът за приложения остава непроменен и се очаква да бъде актуализиран при пускането на новата операционна система.

Windows 11 трябва да бъде рутинна актуализация, която се очаква по-късно през октомври тази година като безплатно надграждане до всички текущи устройства с Windows 10. Потребителите обаче вероятно ще имат възможност да отложат актуализацията, за да имат всички време да свикнат с новия интерфейс.

Microsoft ще разкрие повече подробности за функциите и иновациите на Windows 11 на официално събитие, което ще се проведе следващата седмица, на 24 юни.

Written by androida

What do you think?

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Apple намалява срока на безплатно ползване на Apple TV+

Apple намалява срока на безплатно ползване на Apple TV+

Китайските пристанища са претоварени и това може да доведе до нов дефицит на електроника

Претоварването на китайските пристанища заплашва с нова вълна от недостиг на електроника