in

Илън Мъск си резервира билет за полетите на Virgin Galactic

Илън Мъск си резервира билет за полетите на Virgin Galactic

Вчерашният космически полет на собственика на Virgin Galactic Ричард Брансън предизвика голям шум в медиите. Милиардерът не само успешно завърши суборбитален полет на борда на космически кораб на собствената си компания, но и предизвика интерес към проекта си от страна на собственика на SpaceX Илън Мъск.

Според слуховете, Мъск е резервирал място на един от полетите на Virgin Galactic, които компанията възнамерява да осъществи в близко бъдеще. Брансън не само потвърждава резервацията, но и добавя: „Елон е приятел и може би един ден ще летя на някой от неговите кораби.“

Все още няма точни данни кога точно Мъск възнамерява да лети с кораба на Virgin Galactic. Полетът, който осигурява до четири минути безтегловност, струва 250 000 долара за всеки пътник, а самата резервация е 10 000 долара.

Забележително е, че новината за резервацията на Мъск последва поредица от отчаяни туитове, публикувани от конкурентната компания Blue Origin, която също планира да развива агресивно космически туризъм. Тя е собственост на друг милиардер – основателя на Amazon Джеф Безос, който ще изведе кораба на компанията си в Космоса на 20 юли. Сега Blue Origin публикува поредица от публикации, в които критикува всичко във Virgin Galactic – от размера на илюминаторите в кораба на Брансън до системата за евакуация и степента на въздействие върху околната среда. Освен това Брансън е наричан „фалшив астронавт“, защото Blue Origin твърдят, че не е достигнал „линията на Карман“ – невидимата граница, отвъд която се предполага, че започва „космическото пространство“.

Източник: Neowin

Written by androida

What do you think?

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Huawei се похвали с бързото разпространение на HarmonyOS

Huawei се похвали с бързото разпространение на HarmonyOS

Norton води преговори за закупуване на Avast

Norton води преговори за закупуване на Avast – сделката се очаква още този месец