in

Напълно роботизирана пицария вече обслужва клиентите си в Париж

Постоянно се правят опити за автоматизиране на процеса на готвене, но в повечето случаи това е по-скоро демонстрация на технология, отколкото реално навлизане на търговския пазар. Пицария Pazzi в Париж е първата, която преминава на следващо ниво в автоматизацията след цели 8 години на проучвания и изследване. Сега целият процес се извършва с помощта на роботи, а клиентите са доволни от качеството и вкуса на сервираните продукти.

Тъй като приготвянето на пица включва редица сложни стъпки, за всяка от тях се използват различни роботизирани механизми. Един от тях приготвя тестото,  друг го оформя, трети нанася доматения сос и т.н. Така след само няколко минути посетителите могат да вземат напълно готовата си пица.

Собственикът ни уверява, че приготвянето на една пица отнема около минута. Изпичането се извършва в пещ за 6 пици и също е доста бързо. Опаковането и нарязването също се извършват от роботи, а цената на пица варира от 7 до 14 евро, което е сравнимо с цените в обикновените пицарии.

Written by androida

What do you think?

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
MIcrosoft работи по собствен ARM процесор

Microsoft работи по собствен ARM процесор

Правителството на САЩ обяви награди в криптовалута за всеки, който даде важна информация за кибератаки

Правителството на САЩ обяви награди в криптовалута за всеки, който даде важна информация за кибератаки