in

Наводненията в Китай може да забавят доставките на iPhone 13

Наводненията в Китай може да забавят доставките на iPhone 13

Заводите на Foxconn в китайския град Джънджоу (провинция Хънан, Централен Китай), в които се сглобяват iPhone, ще възстановят нормалната си работа в най-близко бъдеще след наводнението. Природното бедствие обаче може да забави доставката на следващото поколение iPhone на Apple, чието производство според някои доклади вече е започнало.

Джънджоу понякога е наричан “градът на iPhone”, защото в заводите на Foxconn там се произвеждат голяма част от смартфоните на Apple.

Според сайта globaltimes.cn, заради наводненията много от работниците на Foxconn са откъснати от света и са принудени да живеят в общежитията на заводите. Компанията уверява, че на повечето от тях е оказана необходимата помощ и производството ще бъде възобновено в близко бъдеще.

Въпреки това закъсненията при доставката на новия iPhone 13 са доста вероятни, защото дори и производството да бъде възобновено, готовите продукти ще се забавят поради затруднената логистика в района. Основните транспортни маршрути в града и около него все още не са в добро състояние и възстановяването на инфраструктурата ще отнеме много повече време, отколкото пускането на фабриките на Foxconn в действие.

Източник: globaltimes.cn

Written by androida

What do you think?

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Опасен вирус заразява компютрите на любителите на пиратски игри и софтуер

Опасен вирус заразява компютрите на любителите на пиратски игри и софтуер

HUAWEI Mate 50 ще поддържа сателитни комуникации

Huawei Mate 50 ще поддържа сателитна комуникация