in

Norton води преговори за закупуване на Avast – сделката се очаква още този месец

Norton води преговори за закупуване на Avast

Разработчикът на софтуер за информационна сигурност NortonLifeLock води преговори за закупуване на чешкия производител на антивирусни програми Avast PLC. Представители на компанията потвърдиха, че в момента преговорите са в активна фаза. Според източника сделката между Norton и Avast може да бъде финализирана още този месец, ако страните успеят да постигнат споразумение.

Понастоящем пазарната стойност на Avast възлиза на около 7,2 млрд. долара, но сделката се очаква да струва на американската компания повече от 8 млрд. долара. NortonLifeLock трябва да направи конкретна оферта за сливане до 11 август.

Avast е базирана в Прага, но акциите й се търгуват на Лондонската фондова борса. Компанията разработва софтуерни продукти за информационна сигурност. Софтуерът на Avast е предназначен за защита на потребителски компютри и мобилни устройства, както и за използване в сървърен хардуер. Avast има приблизително 435 милиона клиенти и през миналата година е генерирала приходи от около 893 милиона долара.

За NortonLifeLock,  известна преди като Symantec Corp., покупката на Avast е най-голямата сделка за придобиване на чужда собственост. Текущата дейност на компанията е свързана предимно с разработването на потребителския антивирусен софтуер Norton и продукти за защита на личните данни LifeLock.

Източник: The Wall Street Journal

Written by androida

What do you think?

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Илън Мъск си резервира билет за полетите на Virgin Galactic

Илън Мъск си резервира билет за полетите на Virgin Galactic

MIcrosoft работи по собствен ARM процесор

Microsoft работи по собствен ARM процесор