in

Правителството на САЩ обяви награди в криптовалута за всеки, който даде важна информация за кибератаки

Държавният департамент на САЩ ще раздаде награди в криптовалута в размер до 10 млн. долара в замяна на полезна информация за кибератаки, които се извършват или подпомагат от чужди правителства. Това ще бъде първият път, в който правителството на САЩ приема използването на криптовалути за заплащане на извършени услуги.

Представители на програмата „Награди за правосъдие“ споделят, че са създали канал за докладване на информация за кибератаки, използвайки Тъмната мрежа и плащане в криптовалута, за да гарантират безопасността и сигурността на източниците. Всеки, който предостави ценна информация ще бъде възнаграден и ще може да разчита на пълна анонимност. Според запознати, системата е направена така, че дори властите да не разбират кой е източника, за да се избегне всякакво изтичане на информация.  

Програмата ще работи с няколко партньорски агенции, за да гарантира, че постъпващата информация е актуална и се използва по предназначение.

Анализатори споделят,  че щом  Държавния департамент на Щатите предлага заплащане на услуги в криптовалута, това  е ясен знак, че общото отношение към криптовалутите в правителството на САЩ бавно, но сигурно се променя.

Written by androida

What do you think?

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Напълно роботизирана пицария заработи в Париж

Напълно роботизирана пицария вече обслужва клиентите си в Париж

Сблъсък на роботи предизвика пожар

Сблъсък между роботи предизвика пожар в склада на най-големия онлайн търговец в Обединеното кралство