in

Руската Yandex и американската GrubHub стартират автоматизирана доставка на храна в 250 американски колежа

Руският технологичен гигант Yandex често е наричан “руския Google” и това далеч не е преувеличено, защото Yandex изпълнява около 60% от търсенията в руския Интернет, като на собствен терен побеждава дори Google.

Yandex предлага огромен набор от услуги, включително интернет търсачка, облачни услуги, e-mail услуги, приложения за навигация, преводи и т.н.  От няколко години фирмата работи и върху системи за самоуправление и доставка на стоки. От основаването на подразделението Yandex Self-Driving Group през 2017 г. роботите за доставка  наречени Yandex Rovers  са изминали в режим на самоуправление над седем милиона километра, а експертите на фирмата са постигнали завидно ниво на прецизност и икономичност на извършваните доставки. През 2019 г. компанията започва първите реални доставки на храна в Москва, Тел Авив и Ан Арбър, Мичиган.

Сега Yandex си партнира с американската платформа за поръчка и доставка на храна GrubHub, като целта е до края на годината автономните роботи Yandex Rovers да доставят храна в 250 университетски кампуса в САЩ.

„Избрахме да си партнираме с GrubHub заради доминиращата им роля  в колежанските кампуси в САЩ, както и заради гъвкавостта и функционалността на тяхната платформа за поръчки“, каза Дмитрий Полишчук, главен изпълнителен директор на Yandex Self-Driving Group. „Радваме се да пуснем в употреба нашите роувъри, правейки следващата стъпка в комерсиализирането на нашата технология на един от най-богатите и конкурентни пазари в света.”

Written by androida

What do you think?

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Статистика на Steam за юни показва, че геймърите отново предпочитат Intel процесори

Статистика на Steam за юни показва, че геймърите отново предпочитат Intel процесори

Huawei се похвали с бързото разпространение на HarmonyOS

Huawei се похвали с бързото разпространение на HarmonyOS