in

Сблъсък между роботи предизвика пожар в склада на най-големия онлайн търговец в Обединеното кралство

Най-големият британски онлайн търговец на дребно Ocado беше принуден да забави поръчките на някои клиенти в петък, 16 юли, след пожар, причинен от сблъскали се роботи в склада на компанията в югоизточен Лондон. Пожарът е станал, заради запалване на една или повече батерии на роботите-колички участвали в сблъсъка. В резултат на пожара, центърът за обслужване на клиенти е бил евакуиран и работата е спряла.

Според ръководството на Ocado автоматичната противопожарна система, която се е задействала, е успяла да овладее пожара. Въпреки това на мястото на инцидента бързо пристига пожарна команда. Щетите от пожара са незначителни, като е повредено само 1% от общото оборудване. По-малко от седмица ще е необходима, за да може складът отново да функционира пълноценно.

В склада на Ocado в югоизточен Лондон работят 3000 робота, които обработват поръчките и се движат из помещенията със скорост около 4 м/сек. Фирмата също така отдава под наем роботизирана си платформа OSP (Ocado Smart Platform) на други организации. Например американската верига супермаркети Kroger е оборудвала с машини на Ocado своя център за обслужване на клиенти с площ 34 800 кв. м в Монро, Охайо.

Както посочват репортерите на CNN, тези роботи, които приличат на перални машини на колела, са разположени и се движат твърде близо един до друг, буквално на 5 мм. През 2019 в друг склад на фирмата също e станал пожар, който е предизвикал сериозни материални щети.

Written by androida

What do you think?

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Правителството на САЩ обяви награди в криптовалута за всеки, който даде важна информация за кибератаки

Правителството на САЩ обяви награди в криптовалута за всеки, който даде важна информация за кибератаки

На 22 юли CoD: Black Ops Cold War ще стартира безплатна мултиплейър седмица

На 22 юли CoD: Black Ops Cold War ще стартира безплатна мултиплейър седмица