in

В Китай въвеждат система за лицево разпознаване в игрите, която да предпази непълнолетните геймъри

В Китай въвеждат система за лицево разпознаване в игрите, която да предпази непълнолетните геймъри

Китайският гигант Tencent обяви, че ще използва система за разпознаване на лица, за да попречи на непълнолетните да играят компютърни игри до късно през нощта. По този начин Tencent се опитва да изкорени това, което китайското правителство определя като “прекомерна и нездравословна пристрастеност към игрите”.

През 2019 г. Китай прие закон, целящ да предотврати нездравословното пристрастяване към онлайн игрите на непълнолетни. Тя включва забрана за непълнолетните да играят видеоигри между 22:00 и 8:00 ч., както и ограничаване на времето за игра до 90 минути на ден. Законът също така забранява на децата да харчат повече от 28 долара на месец за микротранзакции. Според този закон, всички играчи, независимо от възрастта им, са задължени да се регистрират в игрите с истинските си имена. Беше обявено също, че ще бъде разработена единна система за идентификация на геймърите.

Tencent е нарекла новата система „Midnight Patrol“. Принципът му е да сканира лицата на играчите и да ги сравнява с база данни с лица и имена на китайци. Потребителите, отбелязани като непълнолетни, няма да имат достъп до игрите между 22:00 и 8:00 ч. или ако вече са изиграли своите 90 минути през деня. Освен това китайските власти обмислят решение за прехвърляне на данни от системата за разпознаване на лица на Tencent към правителствената система за социални кредити. Съобщава се, че всеки потребител, който по някаква причина не успее да се удостовери, ще бъде считан за непълнолетен с всички произтичащи от това последствия. Първоначално Tencent ще включи в програмата само 60 игри, явно с цел да тества системата. За радост на китайските хлапета, в този списък не е включена популярната игра League of Legends.

Китай се смята за един от най-големите пазари на игри в света. Според предварителните оценки до 2025 г. в страната ще има 781 милиона активни геймъри, а приходите от игри ще достигнат 55 милиарда долара.  Значителен дял от този пазар в момента се държи от гиганта Tencent.

Строгите изисквания и контрол над геймърите в Китай със сигурност ще са неразбираеми за един европеец, но в Азия проблема с пристрастяването към компютърните игри е наистина голям. В Япония и Южна Корея също съществуват мерки срещу пристрастяването към онлайн забавленията при младите, но не се стига до крайности, каквито са предвидени в Китай.

Written by androida

What do you think?

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Android приложения с над 6 милиона изтегляния са крадели Facebook паролите на потребителите си

Android приложения с над 6 милиона изтегляния са крадели Facebook паролите на потребителите си

Пентагонът анулира договор за 10 милиарда долара с Microsoft

Пентагонът анулира договор за 10 милиарда долара с Microsoft