in

Apple предупреждава, че вибрациите от мотоциклет могат да повредят iPhone

Apple предупреждава,  че вибрациите от мотоциклет могат да повредят iPhone

В наскоро публикувано съобщение, специалисти по поддръжката на Apple отбелязват, че излагането на някой модели iPhone на вибрации с висока амплитуда, може да има неблагоприятно въздействие върху системата на камерата на телефона. Оказало се, че особено опасни са определени честотни диапазони, като тези, които обикновено се генерират от мощни двигатели на мотоциклети.

Както може би знаете, снимката може да излезе размазана, ако движите камерата твърде много, докато се заснема изображението. Това е особено вярно в ситуации с ниска осветеност, когато затворът трябва да остане отворен за по-дълъг период от време, за да улови повече светлина.

За да се намали този ефект, се използват така наречените системи за оптична стабилизация на изображението (OIS). В тези системи обективът на фотоапарата се движи, опитвайки се да намали размазването на изображенията. Конструкцията на камерите с OIS ни помага да правим по-добри снимки в екстремни ситуации, но в същото време, системата за оптична стабилизация може сравнително лесно да се повреди при честото и подлагане на вибрации. В тази връзка, специалистите на Apple съветват хората да избягват монтирането на iPhone на стойки към мотоциклети.

Важно е да се отбележи, че със сигурност това се отнася и за всички други смартфони, които имат оптична стабилизация на изображението.

Written by androida

What do you think?

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Роботи ще помагат на полицията в Сингапур

Роботи ще помагат на полицията в Сингапур

Стив Возняк инвестира в космическа компания

И Стив Возняк ще инвестира в космическа компания