in

Huawei Mate 50 ще поддържа сателитна комуникация

HUAWEI Mate 50 ще поддържа сателитни комуникации

Спътниковата комуникация може да се превърне в следващата модна тенденция при смартфоните. Според нова информация от Huawei Central, интерес към технологията проявява не само Apple, но и HUAWEI. Според слуховете следващият флагман на китайската компания ще остане свързан дори без достъп до традиционните мобилни мрежи.

Съобщава се, че новата функция ще дебютира в предстоящия HUAWEI Mate 50. По този начин смартфонът ще може да изпраща SMS съобщения чрез сателитна комуникация, когато не може да се свърже с традиционните мобилни мрежи. Така потребителите ще останат свързани дори без наличието на GSM обхват и ще могат да потърсят помощ в случай на опасност. Най-вероятно за тази цел ще се използва сателитната навигационна система BeiDou. Твърди се, че именно заради внедряването на тази функция производителят е бил принуден да отложи пускането на устройството за началото на следващата година.

Засега има много малко информация за HUAWEI Mate 50. Смята се, че смартфонът ще разполага с процесор Kirin или Snapdragon от следващо поколение и извит екран, който обхваща не само предната страна, но и страничните ръбове.

Written by androida

What do you think?

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
iPhone

Наводненията в Китай може да забавят доставките на iPhone 13

ProtonMail в скандал с разкриване на IP адресите използвани от френски екоактивисти

ProtonMail в скандал с разкриване на IP адресите използвани от френски екоактивисти