in

Роботи ще помагат на полицията в Сингапур

Сингапур, който е признат за една от най-безопасните страни в света, тества автономни роботи за откриване на неподходящо социално поведение, включително пренебрегване на мерките на COVID-19, пушене на забранени места, нарушаване на правилата за паркиране и други подобни. Съобщава се, че патрулиращите роботи, наречени Xavier, са оборудвани с камери и софтуер за анализ, които могат да засичат нежелано поведение и да предупреждават правоприлагащите органи в реално време.

След това държавните служители могат да активират допълнителни ресурси, за да реагират на ситуациите на място, когато това се налага.

Роботите се тестват в зона с интензивен пешеходен трафик в центъра на Сингапур. Властите твърдят, че Xavier има за цел главно да запознава обществеността с правилата за поведение и полицията ще се намесва само в случаи на по-сериозни престъпления. Получените от роботите данни няма да бъдат използвани от правоприлагащите органи по време на съдебни производства.

Внедряването на Xavier ще опрости работата на държавните служители, ще намали броя на хората, необходими за пешеходни патрули, и ще повиши ефективността на наблюдението на правоприлагащите органи. През август министърът на вътрешните работи на Сингапур заяви, че до 2030 г. държавата възнамерява да инсталира над 200 000 полицейски камери, което е повече от два пъти повече от сегашния брой.

Written by androida

What do you think?

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
ProtonMail в скандал с разкриване на IP адресите използвани от френски екоактивисти

ProtonMail в скандал с разкриване на IP адресите използвани от френски екоактивисти

Apple предупреждава, че вибрациите от мотоциклет могат да повредят iPhone

Apple предупреждава, че вибрациите от мотоциклет могат да повредят iPhone