in

Във Facebook позволявали на известните личности да не спазват правилата за простосмъртни

Според The Wall Street Journal, във Facebook има тайни правила и алгоритми, която освобождават известни потребители, включително спортисти и политици, от обичайния процес на модериране. По този начин социалната мрежа им позволява да споделят информация, чието публикуване би създало проблеми на обикновените потребители.

Предполага се, че програмата, известна като XCheck, е предназначена за по-специално отношение при модерирането на публикации на известни личности. Публикациите им би трябвало да бъдат изпращани на екип от специално обучени модератори, които да следят за спазването на правилата на Facebook.

На практика, обаче, само около 10% от публикациите на знаменитости са били действително модерирани. Останалите са минавали през XCheck без да бъдат преглеждани, независимо от съдържанието им. Според доклада сред потребителите, чиито публикации Facebook е пуснал без модерация, са бившият президент на САЩ Доналд Тръмп и сенатор Елизабет Уорън.

Facebook признава, че критиките към XCheck са основателни, и заявява, че се работи по отстраняването на проблемите. Компанията твърди, че системата е предназначена за „точно прилагане на политики за съдържание, които могат да изискват повече разбиране“.

Written by androida

What do you think?

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Стив Возняк инвестира в космическа компания

И Стив Возняк ще инвестира в космическа компания

Apple iPhone 13: По-бърз процесор, по-голяма батерия и по-добра камера

Apple iPhone 13: По-бърз процесор, по-голяма батерия и по-добра камера