in

Забраната на криптовалутите в Китай предизвика спад в цените на видеокартите

Забраната на криптовалутите в Китай предизвика спад в цените на видеокартите

По-строгата политика на китайските власти по отношение на добива и търговията с криптовалути доведе до спад в цената на видеокартите в страната, пише South China Morning Post.

Съобщава се, че видеокартите са започнали да поевтиняват след като югозападната провинция Съчуан затвори крипто фермите в неделя. Провинцията е един от центровете за добив на криптовалути благодарение на евтината енергия, произвеждана предимно от водноелектрически централи.

Според ресурса South China Morning Post предишния ден местният клон на Държавния комитет за развитие и реформи на Китай (NDRC) и Енергийното бюро на провинция Съчуан са издали заповед, с която задължават съчуанския клон на Държавната електрическа корпорация на Китай да изключи от мрежата 26 компании, които официално добиват криптовалута. Освен това на доставчиците на електроенергия беше наредено да проверят потреблението на електричество на своите клиенти, за да установят дали те участват в добив на криптовалути, и да докладват резултатите от анализа най-късно до 25 юни.

В момента много китайски крипто миньори са преустановили изцяло дейността си или са я намалили значително. Повечето големи фирми, занимаващи се с добив на криптовалути със сигурност просто ще се преместят извън Китай, но ще има и доста по-малки играчи, които няма да имат тази възможност и ще продават видеокартите от своите ригове. Това най-вероятно ще доведе до постепенно понижаване на цените на видеокартите в Китай, а и в целия свят.

За китайските крипто миньори забраната на криптовалутите в Китай е сбъднат кошмар, но изглежда, че за геймърите по света, новините са добри.

Written by androida

What do you think?

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Hyundai завърши покупката на Boston Dynamics

Hyundai завърши покупката на Boston Dynamics и обеща нови модели роботи

Apple спира iPhone12 mini

Apple спира производството на iPhone 12 mini поради липсата на търсене